Lahka tortilja iz mandljeve moke

25. maj, 2017
wrap1-x
Prep time
35m
Cook Time
25m

Potrebujete:

  • 200 g fino mlete mandljeve moke
  • 2 žlički glukomanana v prahu
  • 1 čajno žličko morske soli
  • 4 jajca
  • 2 žlici kokosove maščobe
  • 2 dcl vode


Priprava:

Najprej skupaj zmešajte vse suhe sestavine.

V drugi skledi skupaj zmešajte jajca in maščobo.

Nato v posodo s suhimi sestavinami vlijte jajce z maslom in dobro mešajte z mešalnikom.

Zavrite vodo in jo med hitrim “miksanjem” vlijte v posodo z jajci in moko.

“Miksajte” toliko časa, dokler ne nastane  svetlo in puhasto testo.
Testo naj bo mehko in napeto .

Takšno testo pokrijte, vendar pustite majhno odprtino, da lahko uhaja para.
Ohladite lahko tudi v hladilniku.

Ohlajeno testo razdelite na cca 12 hlebčkov, ki jih razvaljajte med dvema, s kokosovo maščobo namazanima, peki papirjema.

Odstranite peki papir in popecite na kokosovi maščobi, na vsaki strani, dokler tortilje ne dobijo svetlejše rumene barve, na robovih pa malo rjave.

Obložite z izbrano zelenjavo, omako in uživajte.

grilled-vegetables-for-fillingMeni je odličen nadev iz popečenih bučk, paprike, gobic ter omaka iz skuhane cvetače in “zmiksane” v gladko kremo, skupaj z malo soli, kokosovega mleka in bazilike ter kvasnih kosmičev.

Odlična izbira je tudi namaz iz domačega humusa, svež paradižnik, kumara, korenček in špinača.


Zaupa nam že več kot 20,000 ljudi!
Pridruži se jim in prejemaj
brezplačne članke in recepte

 



X