Lahka tortilja iz mandljeve moke

25. maj, 2017
wrap1-x
Prep time
35m
Cook Time
25m

Potrebujete:

  • 200 g fino mlete mandljeve moke
  • 2 žlički glukomanana v prahu
  • 1 čajno žličko morske soli
  • 4 jajca
  • 2 žlici kokosove maščobe
  • 2 dcl vode


Priprava:

Najprej skupaj zmešajte vse suhe sestavine.

V drugi skledi skupaj zmešajte jajca in maščobo.

Nato v posodo s suhimi sestavinami vlijte jajce z maslom in dobro mešajte z mešalnikom.

Zavrite vodo in jo med hitrim “miksanjem” vlijte v posodo z jajci in moko.

“Miksajte” toliko časa, dokler ne nastane  svetlo in puhasto testo.
Testo naj bo mehko in napeto .

Takšno testo pokrijte, vendar pustite majhno odprtino, da lahko uhaja para.
Ohladite lahko tudi v hladilniku.

Ohlajeno testo razdelite na cca 12 hlebčkov, ki jih razvaljajte med dvema, s kokosovo maščobo namazanima, peki papirjema.

Odstranite peki papir in popecite na kokosovi maščobi, na vsaki strani, dokler tortilje ne dobijo svetlejše rumene barve, na robovih pa malo rjave.

Obložite z izbrano zelenjavo, omako in uživajte.

grilled-vegetables-for-fillingMeni je odličen nadev iz popečenih bučk, paprike, gobic ter omaka iz skuhane cvetače in “zmiksane” v gladko kremo, skupaj z malo soli, kokosovega mleka in bazilike ter kvasnih kosmičev.

Odlična izbira je tudi namaz iz domačega humusa, svež paradižnik, kumara, korenček in špinača.