Cvetačna pica

28. november, 2016
cauliflower-pizza-crust-with-roasted-vegetables-and-goat-cheese-2

Potrebujete:

  • 1 glavo na drobno narezane cvetače
  • 6 beljakov ali 3 žlice namočenih lanenih semen v 9 žlicah vroče vode
  • 2 žlici mandljeve moke (če bo masa preredka, dodajte še malo moke)
  • 3 žličke glukomanana v prahu
  • 1 čajno žličko česna v prahu
  • 1 čajno žličko čebule v prahu
  • 1/2 čajne žličke sredozemskih začimb
  • 1/2 čajne žličke morske soli
  • 2 žlici celih, lanenih semen


Priprava:

Najbolje, da cvetačne cvetke pokuhate, dokler se ne zmehčajo. Nato jih zelo, zelo dobro stisnite skozi kuhinjsko krpo, da izteče vsa voda. (ožamete, da dobite kompaktno teksturo)
Na koncu v mešalniku zmešate ožeto cvetačo z vsemi ostalimi sestavinami, glukomanan dodajajte med mešanjem in vse skupaj mešajte vsaj 3 minute.
Masa se mora na koncu držati skupaj.

cvetačno testo
cvetačno testo

Pekač za pizzo obložite s peki papirjem in ga obložite z maso, ki jo z rokami pritisnite na dno.
Pecite na 200C približno 25-30 minut, dokler se zlato-rumeno ne zapeče.

Odstranite iz pečice, poljubno obložite z zelenjavo in zapecite na 240 C še 10 minut.

 


Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Cvetačna pica”

Zaupa nam že več kot 20,000 ljudi!
Pridruži se jim in prejemaj
brezplačne članke in recepte

 



X