Božična granola

20. december, 2017
granola
Prep time
15m
Cook Time
30m

granola 2Potrebujete:

.

  • 300 g namočene prosene kaše
  • 500 g olupljenih in do mehkega kuhanih jabolčnih krhljev
  • 150 g namočenih in popečenih lešnikov
  • 100 g namočenih in popečenih mandljev
  • 50 g orehov
  • 200 g kokosovega čipsa
  • 2 žlici cejlonskega cimeta
  • 1 čajno žličko vanilije
  • 1/4 čajne žličke mletega muškatnega oreščka
  • 100 ml javorjevega sirupa
  • 5 žlic eritritola
  • 1/2 žličke mletega ingverja
  • 200 g sončničnih semen
  • 150 g bučnih semen
  • 150 g sezamovih semen
  • sok treh pomaranč
  • naribana lupinica dveh bio pomaranč
  • 500 g posušenih borovnic ali brusnic

.

granola 1Priprava:

.

V mešalniku zmiksajte odcejeno proseno kašo, lešnike, mandlje, orehe, eritritol, javorjev sirup, jabolka, lupinico in sok pomaranč, začimbe ter na koncu ročno vmešajte tudi kokosov čips, bučna, sezamova in sončnična semena ter brusnice, lahko pa jih vmešate na koncu v že pečeno granolo.

Preložite v dehidrator in do suhega sušite čez noč ali pa naložite na peki papir, cca 1 cm debeline in pecite do suhega na 43 C.

Če potrebujete hitreje pripravljeno, zapecite na 160 C približno pol ure.
Takšno količino boste morali naložiti na več pladnjev.

hhRazdrobite z rokami, prestavite v steklene kozarčke in okrasite s sporočilcem :)