Špinačna pita, ki spodbuja delovanje ščitnice

4. maj, 2018
pie
Za testo potrebujete:
.
  1. namočene brazilske oreščke
  2. namočene indijske oreščke
  3. fino mletomandljevo moko
  4. namočeno laneno seme
  5. namočen črni sezam
  6. namočena konopljinasemena
  7. kvasne kosmiče
  8. malo soli
  9. malo kokosove maščobe, cca 2 žlici
  10. sesekljano baziliko in origano
  11. malo sode bikarbone

.

Priprava:

.

pie1Vse namočene sestavine dobro ožamite in vse skupaj v mešalniku, na najvišji hitrosti, zmiksajte v kompaktno maso. Naložite in dobro pritisnite na dno pekača za pito, ki ste ga obložili s peki papirjem ali pa namazali s kokosovo maščobo.

..

.

 

Za nadev potrebujete:

.

  • razpolovljene češnjeve paradižničke
  • mlado špinačo
  • namočene brazilske oreščke,
  • namočene indijske oreščke
  • svilnat tofu
  • strt česen
  • kvasne kosmiče
  • malo soli

.

Priprava:

.

V mešalniku do gladkega zmešajte brazilske in indijske oreščke, malo soli, kvasne kosmiče in na koncu ročno vmešajte tofu.

pie2Na kokosovi maščobi popražite česen, da zadiši, nato dodajte špinačo in malo pokuhajte ter posolite.

Špinačo ročno vmešajte v ostalo maso za nadev in s tem namažite testo za pito.

Po vrhu naložite polovičke paradižničkov, lahko pa tudi kolutke pora ali čebule.

Pecite približno 20 minut na 180 C.