B12_Boost_25ml
BoostB12_awardBoostB12_award2
Kategorija:

Boost B12 – čista energija

Ne glede koliko ste stari in kakšne prehranske navade imate bodite pozorni na simptome, ki so lahko znaki pomanjkanja vitamina B12. Če čutite utrujenost, slabokrvnost, depresijo, znake demence, težave z živci ali imate katero koli drugo nenalezljivo kronično bolezen pomislite tudi na B12.

Jemanje vitamina B12 v obliki ustnega pršila, ki vsebuje metilkobalamin, zagotavlja hitro in učinkovito absorpcijo skozi sluznico neposredno v kri. Za razliko od tablet ali kapsul zaobide prebavni sistem, ki pogosto moti absorpcijo.
S sladilom (brezovo sladilo).

Vitamin B12 je najpogosteje v obliki cianokobalamina. Po sedanjih znanstvenih ugotovitvah je hidroksokobalamin boljši od cianokobalamina, še boljši pa je metilkobalamin. Metilkobalamin je oblika fiziološko aktivnega kobalamina, ki edini lahko preide možgansko-krvno pregrado in ga najdemo v krvni plazmi, možgansko-hrbtenjačni tekočini in v tekočem delu citoplazme. Metilkobalamin se v tkivih zadržuje skoraj tri krat dlje kot cianokobalamin.

 • Ne obremenjuje prebavnega trakta
 • V spreju
 • Hitrejša absorbcija

Naroči 2 enaka izdelka in prejmi 3% popusta
Naroči 3 enake izdelke in prejmi 5% popusta
Naroči 4 ali več enakih izdelkov in prejmi 7% popusta

15,50 € vključno z DDV

Opis izdelka

Komu se priporoča:

Revija American Journal of Clinical Nutrition je objavila rezultate raziskave, v kateri je sodelovalo 3.000 oseb, pri 40% pa so ugotovili pomanjkanje B12. V študijo je bilo vključenih zanemarljivo število veganov oz. vegetarijancev, kar pomeni, da je pomanjkanje tega vitamina splošni problem, ali drugače povedano, uživanje hrane živalskega izvora ne zagotavlja zadostne oskrbe s tem vitaminom.
V literaturi je opisanih manj kot 30 primerov pomanjkanja vitamina B12 zaradi neuživanja hrane živalskega porekla, ogromna večina je povezana z nesposobnostjo telesa za absorpcijo tega vitamina.

Pomanjkanje je ugotovljeno pri starejših, ki nimajo dovolj želodčne kisline, ki je potrebna za absorpcijo, zato priporočajo, da bi večina starejših od 50 let morala jemati prehranska dopolnila ali obogatena živila z vitaminom B12. Na drugem mestu so ljudje, ki jim je diagnosticirana slabokrvnost, ki so imeli operacije na prebavilih, vključno z operacijami zaradi hujšanja, ki imajo celiakijo ali Crohnovo bolezen ali kakšno drugo kronično bolezen zaradi katerih jemljejo veliko zdravil, ki tudi zavirajo absorpcijo vitamina B12.

Izdelek Boost je primeren za:

 • vegane,
 • vegetarijance,
 • obolele za celiakijo
 • diabetike
 • nosečnice in doječe matere
 • osebe, ki imajo težave s požiranjem tablet in kapsul
 • starejše in vse, ki imajo težave z absorpcijo.

Koristi:

O vseh tveganjih pomanjkanja in vseh koristih vitamina B12 se pozanimajte v strokovni literaturi, verodostojnih spletnih straneh in pri svojem zdravniku.

V Evropski uniji je bila leta 2006 sprejeta direktiva ES1924/2006 o prehranskih in zdravstvenih trditvah na živilih, na podlagi katere so bila določena enotna pravila označevanja. Na podlagi te uredbe je na izdelkih, ki vsebujejo vitamin B12 in krom, dovoljeno navajati naslednje zdravstvene trditve.

Vitamin B12 prispeva k:

 • sproščanju energije pri presnovi,
 • delovanju živčnega sistema,
 • presnovi homocisteina,
 • normalnemu psihološkemu delovanju,
 • zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti

Vitamin B12 ima vlogo:

 • pri delitvi celic,
 • pri nastajanju rdečih krvničk,
 • pri delovanju imunskega sistema.

Krom ima vlogo pri presnovi makrohranil in prispeva k vzdrževanju normalne ravni glukoze v krvi.

Delovanje:

Splošno znano dejstvo je, da se B12 zelo težko absorbira v črevesju. V telesu se ob učinkoviti prebavi absorbira le okrog 1 % zaužitega vitamina B12. Utrujenost, stres, slabo počutje in neustrezna prehrana dodatno omejujejo in otežujejo absorpcijo vitamina B12. Pri BetterYou so v izdelku Boost uporabili biološko najuporabnejšo obliko vitamina B12, ki vpliva na nemoten potek presnovnih reakcij v človeškem telesu – metilkobalamin. Ob razpršitvi pod jezik, vitamin B12 preide neposredno v kri in obide pri presnovi vitamina B12 vse prevečkrat neučinkoviti prebavni sistem. Absorpcija se izvrši nemudoma.
Boost deluje hitro in učinkovito, ob tem pa je tudi nadvse priročen in prijetnega okusa.

Vitamin B12 je v vodi topen, kar pomeni, da se ne kopiči v telesu, zato ne obstaja nevarnost predoziranja. Najvišji dnevni odmerek ni določen.

 

Uporaba:

Dnevno 4 razprške vitaminskega prehranskega dopolnila Boost, razpršite neposredno pod jezik. Če imate kronične zdravstvene težave, se posvetujte z zdravnikom, morda vam bo svetoval jemanje vitamina B12 v še večjih odmerkih. Zahtevajte laboratorijsko merjenje ravni vitamina B12.
Priporočeni dnevni odmerek (4 razprški) vitaminskega prehranskega dopolnila Boost vsebuje:

 

Sestavina Količina RDA v %
Vitamin B12 1200 mcg 48.000
Krom 40 mcg 100
Izvleček zelenega čaja 16 mg /
Vrednosti RDA v % predstavljajo količine v dnevnem odmerku glede na priporočen dnevni vnos, določen v Pravilniku o prehranskih dopolnilih R Slovenije.
Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) je sklenila, da sprejemljive zgornje količine dnevnega vnosa vitamina B12 ni treba določiti.
Priporočamo se, da otroci mlajši od 12 let dnevno zaužijejo največ 2 razprška (polovica dnevnega odmerka za odrasle) vitaminskega prehranskega dopolnila Boost.
Izdelek je prehransko dopolnilo. Izdelek ni nadomestilo za uravnoteženo prehrano. Hraniti nedosegljivo otrokom. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti.

Sestavine:

prečiščena voda, ksilitol (brezovo sladilo), naraven okus marelice, citronska kislina (sredstvo za uravnavanje kislosti), metilkobalamin (B12), konzervans: kalijev sorbat, ekstrakt zelenega čaja, kromov klorid.

Količina:

25ml (za 160 razprškov oz. za 40 dni)

15,50 € vključno z DDV

Zaupa nam že več kot 20,000 ljudi!
Pridruži se jim in prejemaj
brezplačne članke in recepte

 X