Better_You_D-Lux-400
123_284_mm123_285_mm123_286_mm
Kategoriji: ,

DLux – Vitamin D 400 – za otroke – v spreju

DLux 400 – vitamin D v razpršilu.

S sladilom.

DLux 400 je priročno ustno pršilo, ki omogoča ohranjanje zdrave ravni vitamina D in zagotavlja odlično oskrbo s tem dragocenim vitaminom za dojenčke in otroke. Je izvrstno in učinkovito nadomestilo tablet, kapsul ali kapljic, ki jih je praviloma treba zaužiti z vodo. Izjemno priročen je za dojenčke, otroke in osebe, ki težko požirajo ali imajo težave z želodcem ali črevesjem.

Strokovnjaki Cardiff Univerze so testirali DLux in ugotovili, da zagotovi takojšnjo absorpcijo več kot tretjine razprška prek ustne in podjezične sluznice. Zaradi drugih sestavin in mikro emulzije, je absorpcija DLux vitamina D blizu intravenski.

Je z okusom mete in je primeren tudi za osebe, ki ne uživajo živalske hrane.

Izdelek uradno podpira Britansko društvo vegetarijancev – Vegetarian Society.

Izdeleki DLux so bili zasnovani in razviti v sodelovanju z Janom de Vriesom, cenjenim strokovnjakom z več kot štiridesetimi leti izkušenj in pionirjem na področju zdravstvenega varstva.

 • ustno pršilo
 • za dojenčke in otroke
 • z okusom mete

Naroči 2 enaka izdelka in prejmi 3% popusta
Naroči 3 enake izdelke in prejmi 5% popusta
Naroči 4 ali več enakih izdelkov in prejmi 7% popusta

9,70 € vključno z DDV

Opis izdelka

Komu se priporoča:

DLux 400 je dopolnilni vir vitamina D in je namenjen vsem, ki:

 • iz kakšni koli razlogov niso vsaj nekaj krat tedensko za približno 15 minut z večjim delom telesa brez zaščitnih krem izpostavljeni soncu med 10. in 15. uro;
 • imajo težave z jetri, ledvicami, žolčnikom ali trebušno slinavko, ki imajo celiakijo ali kakšne druge težave s črevesjem, kar moti pretvorbo vitamina D v hormon;
 • jemljejo zdravila, ki motijo presnovo vitamina D (antiepileptiki, hipnotiki, zdravila za zniževanje holesterola…);
 • imajo preveč kilogramov, saj na vsakih 10 odstotkov višjega indeksa telesne mase, lahko pričakujejo 4,2 odstotka nižje ravni vitamina D;
 • so noseče ali dojijo in same nimajo dovolj vitamina D, ker bo njegovo pomanjkanje prisotno tudi pri plodu ali dojenčku;
 • mislijo, da s hrano lahko dobijo dovolj vitamina D, saj ga v hrani skoraj ni;
 • ne uživajo živalske hrane.

Po smernicah iz leta 2010 je treba D3 dodajati dojenčku že po prvem tednu po rojstvu. Odmerek je 400 internacionalnih enot (IE) dnevno, enako za dojene dojenčke kot dojenčke, ki dobivajo mlečno formulo. Zaščito z D3 vitaminom mora otrok dobivati vsak dan, priporočila pa so enaka tudi za celotno obdobje otroka in mladostnika.

Koristi:

Dolgo časa je veljalo, da je vitamin D pomemben le za zdrave in močne kosti, zato so ga predpisovali predvsem dojenčkom za preprečitev oziroma zdravljenje rahitisa.
V zadnjem desetletju znanstveniki ugotavljajo, da so s pomanjkanjem tega vitamina povezane številne bolezni in ne zgolj rahitis. Število raziskav drugih vitaminov v enem letu se skoraj ne spreminja, število študij o koristnosti vitamina D pa se je v zadnjih letih potrojilo: v letu 2000 je bilo opravljenih 1142 raziskav, v letu 2012 pa 3877. Zdi se, da je “sončni vitamin” postal najpomembnejši vitamin pod soncem, in mnogi prisegajo, da upravičeno.
Število zdravstvenih težav, od manjših težav do resnih bolezni, pri katerih so ugotovili vpliv pomanjkanja vitamina D oz. pri katerih vitamin D pomaga pri preprečevanju in zdravljenju, se nenehno povečuje. Mehanizmi delovanja vitamina D, ki se spremeni v hormon, so zelo zapleteni. Dejstvo, da le-ta vpliva na vsako našo celico, in izražanje več kot 3000 genov zgovorno pojasnjuje, zakaj je vpliv vitamina D tako vseobsegajoč.
V Evropski uniji je bila leta 2006 sprejeta direktiva ES1924/2006 o prehranskih in zdravstvenih trditvah na živilih, na podlagi katere so bila določena enotna pravila označevanja. Na podlagi te uredbe je na izdelkih, ki vsebujejo vitamin D, dovoljeno navajati naslednje zdravstvene trditve.

Vitamin D prispeva k:

 • normalni absorpciji / uporabi kalcija in fosforja,
 • normalni ravni kalcija v krvi,
 • ohranjanju zdravih kosti,
 • delovanju mišic,
 • ohranjanju zdravih zob,
 • delovanju imunskega sistema,
 • Vitamin D ima vlogo pri delitvi celic.

O vseh koristih vitamina D se pozanimajte v strokovni literaturi, verodostojnih spletnih straneh in pri svojem zdravniku.

Delovanje:

Ker sodi vitamin D3 med v maščobi topne vitamine, pripravek DLux 400 temelji na oljni osnovi (s kokosovim oljem kot srednjeverižnim trigliceridom), kar zagotavlja, da se vitamin D3 v telesu hitreje in bolje absorbira. Druge sestavine zagotavljajo enakomerno prisotnost vitamina D od prvega do zadnjega razprška.
Pršilo je najbolj učinkovito, če ga razpršimo neposredno pod jezik. Vitamin D3 se skozi sluznico absorbira neposredno v kri.

Uporaba:

1 razpršek vsebuje 400 i.e. (10 mcg) vitamina D3, kar predstavlja 200 % priporočenega dnevnega odmerka in 100 % najvišjega dnevnega odmerka, kot je to določeno s Pravilnikom o prehranskih dopolnilih RS.
Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) določa, da so sprejemljive zgornje količine dnevnega vnosa vitamina D za otroke od rojstva do enega leta 25 µg (1000 IE), od 1 do 10 leta 50 µg (2000 IE) in od 11 leta naprej, vključno za nosečnice in doječe matere, 100 µg (4000 IE).

Če menite, da niste dovolj časa izpostavljeni neposredni sončni svetlobi in posledično nimate možnosti za naravno tvorjenje vitamina D pod vplivom sončnih žarkov, ter potrebujete večje količine vitamina D se posvetujte z zdravnikom.
Izdelek je prehransko dopolnilo. Izdelek ni nadomestilo za uravnoteženo prehrano. Hraniti nedosegljivo otrokom. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti.

Čezmeren vnos vitamina D izjemno redko povzroči zdravstvene težave. Znaki so zmanjšan tek, slabost, bruhanje, žeja, pogosto uriniranje, občutek utrujenosti, zmedenosti, nervoze in visoki krvni tlak. Zdravstvene težave zaradi prevelikih količin vitamina D so sila redke in jih z normalnim vedenjem ne moremo povzročiti. Ocenjujejo, da bi težave nastale, če bi dnevni odmerki presegali 50000 IE.

Pršila DLux 400 ni treba hraniti na hladnem.

Sestavine:

prečiščena voda, ksilitol (brezovo sladilo), akacijev gumi (gumi arabika – stabilizator), kolekalciferol (vitamin D3 v kokosovem olju), sončnični lecitin (trikalcijev fosfat, riževa moka), citronska kislina (sredstvo za uravnavanje kislosti), kalijev sorbat (konzervans).

Vitamin D3 je bil pridobljen iz lanolina, ki izvira iz volne ovac, vzrejenih za pridobivanje volne v Avstraliji, vendar razpršilo ne vsebuje lanolina.
Izdelano v Veliki Britaniji.

Količina:

15ml (za 100 razprškov)

 

9,70 € vključno z DDV

Zaupa nam že več kot 20,000 ljudi!
Pridruži se jim in prejemaj
brezplačne članke in recepte

 X