Zeolit – ne pozabite ga vzeti s seboj na dopust

Zeolit je zagotovo dodatek, ki ga morate vzeti s seboj na dopust.

.

Zakaj je zeolit obvezen na dopustu?

.

zZeoliti so skupina mineralnih trdnih snovi,  so kristalni hidrirani alumosilikati. Sestavljeni so iz elementov I in II periodnega sistema. Vsebujejo natrij, kalij, kalcij, magnezij in barij ter značilne elemente v sledovih, potrebne rastlinam, živalim in ljudem.

.

Kako deluje zeolit?

.

Posebna struktura zeolita (kristalne mreže), mu daje izredno veliko notranjo površino.

Razpredeni tuneli, kanali in votline, pa naredijo zeolit kot gobo, ki vase vsrka težke kovine, kot so svinec, živo srebro, kadmij, cezij, pa tudi ostanke zdravil, patogene bakterije in viruse, preden ti preidejo v krvni obtok.

Vsi toksini, ki jih uspe na poti skozi telo ujeti zeolit, se v štiriindvajsetih urah izločijo iz telesa, sočasno pa zeolit telesu odda koristne ione.

z1Telo je sposobno vsrkati samo toliko ionov in samo tiste minerale, ki jih resnično potrebuje, odvečni minerali pa se iz telesa izločijo, zato ni nevarnosti za predoziranje.

.

Na kaj vse vpliva zeolit?

.

Uživanje zeolita lahko prepreči številne kronične bolezni, ker se v telesu aktivira samo-ozdravitveni sistem.

Jetra so ob uživanju zeolita močno razbremenjena, saj zeolit nase veže amonijak, zaradi sposobnosti nevtralizacije pa se zmanjša tvorba prostih radikalov v želodčno-črevesnem traktu.

Z jemanjem zeolita se organizem razbremeni, dobi več energije za gradnjo novih celic in regeneracijske procese, obrambna moč telesa pa se poveča.

.

Zeolit pomaga pri želodčno črevesnih težavah

.

z2Hidrofilni učinek zeolita pomaga zmanjšati bolečine v želodcu in omiliti zgago. Prav tako ima zeolit pozitiven učinek na težave v črevesju.

Odličen je po kemoterapijah, saj zmanjšuje slabosti in driske.

Prav tako ga imejte vedno s seboj na potovanjih, kjer se s tujo hrano in vodo lahko zelo hitro zastrupite.

.

Zeolit je učinkovit pri gastritisu in zgagi ter bakteriji Helicobacter pylori

.

Zeolit nase veže amonijak ter tako vzpostavi normalno stanje v želodcu, s čimer učinkovito pomaga odpraviti bakterijo Helicobacter pylori.

.

Zeolit odpravlja zaprtost

.

z3Zeolit z veliko tekočine čez dan, spodbudno deluje na metabolizem in prebavo ter odpravlja zaprtost.

.

Zeolit močno razbremeni jetra

.

Jetra so kemijska tovarna v našem telesu, organ, ki je v današnji moderni civilizaciji izpostavljen številnim obremenitvam.

Življenjski stil z nezdravo hrano, industrijsko pijačo, zdravili, stresom in premalo spanja, jih zelo obremeni.

Jetra so sicer sposobna vse škodljive snovi predelati v nestrupene snovi. Ena najpomembnejših nalog jeter je tvorba holesterola in upravljanje presnove maščob.

Če je to moteno, pride do številnih težav, ki so tesno povezane z našimi življenjskimi navadami.

Kap, visok pritisk, previsok holesterol in hormonska neravnovesja, brez težav lahko povezujemo s preobremenjenimi jetri.

z4Zeolit znižuje odvečne maščobe v krvi, odstrani toksične amonijeve baze ter že v črevesju odstrani strupene snovi, da le te sploh ne pridejo do jeter.

Prav tako so vzrok številnim avtoimunim obolenjem ter alergijam, pogosto ravno težave z jetri.

.

Zeolit pomaga odpravljati utrujenost in pomanjkanje energije

.

Pogosta utrujenost in brezvoljnost sta lahko prvi znak, da so jetra preobremenjena in zastrupljena.

.

Kaj pa zeolit in rak?

.

Ja, po raziskavah sodeč, zeolit pospeši popravilo spremenjenih DNA ter preprečuje mutacije celic.

z5Zeoliti imajo rakotvorne lastnosti, saj zeoliti s svojimi antioksidativnimi lastnostmi, lahko pomagajo zmanjšati škodo, ki jo povzročajo prosti radikali.

Oksidacijski proces prostih radikalov pa škoduje zdravim celičnim strukturam, zato je pomemben dejavnik pri rasti rakavih celic.

.

Zeolit in kandida

.

Ta kvasna ali glivična okužba je zelo pogosta in med simptome vključujemo izpuščaje, glavobole, želodčne in črevesne težave. Zeolit nase veže strupene glive in jih odstranjuje iz telesa.

.

Zeolit in driska

.

Driska je pogosto odziv telesa na toksine, patogene ali slabe bakterije. Sistem gastrointestinalnega sistema se jih trudi odstraniti iz telesa, kar povzroči drisko in zeolit pri temu lahko zelo pomaga.

z6Poleg tega zeolit pomaga izboljšati imunski sistem.

.

Zeolit in plodnost

.

Zeolit je za plodnost zelo koristen, saj iz telesa odstranjuje toksične elemente.

.

Zeolit in herpes

.

Zeolit je s svojimi odličnimi lastnostmi absorpcije toksinov in težkih kovin, izredno koristen pri različnih težavah, kot so kožni izpuščaji in bradavice ter herpes.

z7Zeolit je za herpes zelo učinkovit in lahko si ga natreseste lokalno, na prizadetem območju.

.

Limska borelioza

.

Ja, zeolit je odličen tudi pri limski boreliozi, ki jo prenašajo klopi, komarji in muhe, saj zeolit nase veže bakterije in jih odstranjuje iz telesa.

.

Kako jemljemo zeolit?

.

z8Ob težavah ga priporočam 3 krat na dan, eno čajno žličko, vmešanega v vodo, čez popijte še vsaj 3 dcl tople vode.  Ob zgagi ga popijte z rahhlo vročo vodo. TUKAJ

Print Friendly