Center Holistic / Članki / Jagode – zakaj pomagajo shujšati

Jagode – zakaj pomagajo shujšati

Jagode – zakaj pomagajo shujšati
Deli s prijatelji:

Jagode so ene izmed najbolj priljubljenih vrst sadja in poleg odličnega okusa, zmagujejo tudi s svojimi hranilnimi vrednostmi..

Zakaj jagode spadajo med kraljice sadja?.

Q1

Zaradi svojih hranilnih vrednosti spadajo jagode med kraljico med sadjem..

Jagode omilijo bolečine v sklepih.

Jagode imajo številne protivnetne lastnosti, saj vsebujejo široko paleto antioksidantov in fitokemikalij, ki pomagajo pri težavah, kot so osteoartritis, astma, rak in ateroskleroza.

.

Jagode zmanjšujejo vnetja.

Q

Glede na raziskave, ki jih izvaja Harvard School of Public Health, lahko jagode znižajo koncentracijo C-reaktivnega proteina (CRP) v krvi, ki je odgovoren za nastanek vnetij. Dokazano je bilo, da so ženske, ki so pojedle 16 ali več jagod na teden, imele za kar 14% manjše tveganje za povišano raven CRP..

Jagode spodbujajo zdravje srca.

Jagode so odlične za zdravje srca, saj vsebujejo flavonoide, ki s svojimi antioksidativnimi lastnostmi izboljšujejo zdravje srca. Prav tako preprečujejo negativne učinke slabega holesterola ali LDL, ki povzroča nastanek oblog v arterijah, s čimer jagode zmanjšujejo tveganje za nastanek bolezni srca..

Jagode preprečujejo zastajanje vode.

Q2

Jagode vsebujejo veliko kalija, ki preprečuje kopičenje natrija v celicah, s čimer preprečuje zastajanje vode, zabuhlost, otečenost in podočnjake, prav tako pomaga pri pretvorbi ogljikovih hidratov za energijo, pri absorpciji beljakovin v mišice ter pomaga pri pravilnem telesnem odzivu na stres

Jagode pomagajo shujšati.

Jagode imajo malo sladkorja ter imajo nizek glikemični indeks, zato so odlična izbira pri hujšanju ter so primerne za vse, i imate težave z izločanjem inzulina ter z nihanjem sladkorja.

Q6

Za še hitrejše hujšanje pa si priskrbite tudi glukomanan v prahu, ki je res odličen, saj nase veže presežke sladkorjev in maščob iz zaužite hrane in nas za dolgo časa napolni z občutkom sitosti..

Jagode spodbujajo regeneracijo.

Ker jagode vsebujejo tudi nitrate, ki spodbujajo pretok krvi ter ​​kisika po telesu, istočasno pa preprečujejo, da se mišice po telesni vadbi preveč utrudijo..

Jagode so odlične za sklepe in kosti.

Q3

Jagode poleg kalija vsebujejo tudi magnezij in vitamin K, ki vsi koristijo zdravju kosti in sklepov.

.

Jagode skrbijo za dober vid.

Jagode pa dokazano tudi zmanjšujejo tveganje degeneracije makule, kar posledično lahko povzroči izgubo vida. Antioksidantne lastnosti jagod pomagajo preprečevati slepoto v starosti, vitamin C pa pomaga pri krepitvi roženice in mrežnice ter ju ščiti pred nevarnimi UV-žarki

Jagode krepijo delovanje imunskega sistema in ščitijo pred rakom.

Ker so jagode bogat vir C vitamina, močno dvignejo delovanje imunskega sistema in nas ščitijo pred prepogostimi obolenji.

Prav tako pa vitamin C ščiti pred rakom in nastankom oddaljenih metastaz

Jagode pomagajo k plodnosti.

Jagode so odličen vir folata, vitamina B9, ki je nujno potreben, če si želite zanositi in je v zgodnjih fazah nosečnosti ključnega pomena za razvoj otrokovih možganov, lobanje in hrbtenjače.

.

Jagode skrbijo za lepo in napeto kožo.

Q4

Jagode so odlične tudi za lepo, napeto in sijočo kožo, sodelujejo pri proizvodnji kolagena in zmanjšujejo oz. zavirajo prehitro staranje.

Elaginska kislina v jagodah preprečuje težave s hiperpigmentacijo, ki jo povzročajo UV žarki, saj zavira sintezo melanina.

Prav tako salicilna kislina iz jagod, pomaga iz povrhnjice kože odstrani mrtve celice, s čimer kožo čistijo in jo ohranjajo mehko in navlaženo.

.

Jagode poskrbijo za močne lase.

In nenazadnje so jagode odlične tudi za naše lepe, svilnate in močne lase, saj vsebujejo vitamine B, ki preprečujejo prekomerno izpadanje las

Jagodni sladoled za vroče poletne dni.

Potrebujete:

  • Kokosovo smetano
  • Žličko glukomanana v prahu
  • EritritoL
  • Jagode.

Q10

Priprava:

V mešalniku na najvišji hitrosti zmešajte vse sestavine, mešajte vsaj 3 minute. Vsebino nato prestavite v posodo za pripravo sladoleda.

Če posode za pripravo sladoleda nimate, v mešalniku dobljeno maso prelijte v posodo za v zamrzovalnik in jo prestavite v zamrzovalnik. Med zamrzovanjem vsebino večkrat premešajte s paličnim mešalnikom.





Izdelki v članku


tekoce-zelezo Holistic Tekoče železo, 250ml 250ml. Za 50 dnevnih 
(36 ocen)
24,90 € Dodaj v košaricoV košarico
b-komplex-250ml Holistic B kompleks, 250ml 250ml. Za 62 dnevnih 
(86 ocen)
24,90 € Dodaj v košaricoV košarico
vitamin-b12-500-ug-150ml Holistic Vitamin B12, 500mg, 150ml 150ml. Zadostuje za  
(70 ocen)
24,90 € Dodaj v košaricoV košarico
Loading...