Center Holistic / Članki / 10 vrst hrane, ki spodbuja razstrupljanje

10 vrst hrane, ki spodbuja razstrupljanje

10 vrst hrane, ki spodbuja razstrupljanje
Deli s prijatelji:

Za nami so praznični dnevi, ko smo se v večini verjetno večkrat pregrešili s presladko, preslano ali premastno hrano, zato bo odlično, če veste, katerih je tistih 10 vrst hrane, ki spodbuja razstrupljanje.

Čas je za razstrupljanje • Med.Over.Net

.

Nesladko sadje

Sadje vsebuje veliko vode in vlaknin, ki spodbujajo prebavo in čiščenje odpadnih snovi iz črevesja.

a1

Vseeno pa s sadjem ne pretiravajte, jejte ga dopoldan in uživajte samo lokalno pridelano, ekološko in nesladko sadje, ki vsebuje številne encime, vitamine, minerale in vlaknine.

.

Zelena zelenjava

Zelena, sploh listnata zelenjava, vsebuje veliko klorofila, ki pomaga telo očistiti težkih kovin, herbicidov in pesticidov ter telo napolni s kisikom in hranili. Uživajte ekološko špinačo, blitvo, zelene listnate vrste solate, radič, rukolo, listke pese, redkvice, brokolija in pese, pa tudi peteršilj, meto in druge začimbe.

Vsa ta zelenjava prav tako spodbuja čiščenje strupov skozi jetra in črevesje.

Razstrupljanje je lahko tudi slastno

..

Citrusi

Limone, grenivke in pomaranče napolnijo telo z encimi, spodbujajo delovanje jeter in žolča, prav tako spodbujajo delovanje ledvic in mehurja ter spodbujajo izločanje seča. Pred obrokom popijte kozarec tople vode z limono in spodbudite izločanje prebavnih encimov ter prebavo hrane.

7 razlogov, zakaj jesti več citrusov - Aktivni.si

..

Česen

.

a4

Česen je eden najmočnejših razstrupljevalcev na svetu in istočasno deluje kot antibiotik. Spodbuja delovanje jeter in izločanje strupov skozi žolč in črevesje. Česen dodajte v glavni obrok in s tem spodbudite prebavo hrane ter poskrbite za naravno zaščito telesa pred strupenimi škodljivci.

..

Kalčki brokolija

.

a5

Vsebujejo izjemno visoke vrednosti antioksidantov, ki spodbujajo izločanje prebavnih encimov, ki pomagajo telesu na celični ravni, ga okrepijo in zaščitijo pred nevarnimi virusi, bakterijami in strupi. Kalčki so prava zakladnica hranil, zato si jih dodajte na solato, juho ali na popečeno zelenjavo.

..

Zeleni čaj

.

a6

Ekološki zeleni čaj ima zelo veliko antioksidantov, ki spodbujajo izločanje toksinov skozi kožo, črevesje, ledvica, jetra in kožo. Z zelenim čajem pa vseeno ne pretiravajte, saj vsebuje tein, ki lahko v prevelikih odmerkih negativno vpliva na nadledvično žlezo.

.

 Stročnice

.

a7

Stročnice vsebujejo veliko vlaknin in beljakovin, ki spodbujajo delovanje prebave, odstranjujejo strupe skozi jetra in pomagajo pri prebavi ogljikovih hidratov ter maščob.

..

Presna zelenjava v obliki sveže stisnjenih sokov

.

Sveže stisnjeni sokovi iz ekološke zelenjave, kot so korenje, kumare, zelena, pesa in zelena listnata zelenjava, spodbujajo delovanje prebavnega sistema in izločanje strupov skozi jetra, ledvica in črevesje, telo pa nahranijo z encimi, ki pomagajo pri presnovi in absorpciji hranil iz hrane.

a

Prav tako sokovi spodbujajo tvorbo glutationa, ki je eden najmočnejših antioksidantov, ki prav tako zelo močno spodbuja delovanje jeter in izločanje strupenega žolča.

.

Semena in oreščki

.

nuts

Şončnična, lanena in konopljina semena, mandlji, lešniki in orehi so odlična izbira, saj vsebujejo pomembne in potrebne maščobne kisline, ki skrbijo za zaščito in pravilno delovanje celic, tkiv in hormonov.

..

Hladnostiskana olja

.

olja

Olivno, laneno, bučno in konopljino olje pomagajo k pravilnemu delovanju jeter, spodbujajo optimalno vrednost holesterola in pomagajo pri izločanju strupov skozi jetra.

Vsekakor pa ne pozabite, da ne obstaja ena in edina pot, ki pomaga pri razstrupljanju. Držite se načela zmernosti in vedno uživajte lokalno pridelano in ekološko hrano, polno potrebnih vitaminov, mineralov in encimov ter se v veliki meri izognite uživanju močno prečiščene, predelane in predpripravljene hrane polne sladkorjev, nasičenih maščob in umetnih emulgatorjev.

Prav tako priporočam gibanje na svežem zraku, pitje dovolj sveže vode, pitje zeliščnih čajev, jaz prisegam tudi na zeolit, ki je res aktiven čistilec in absorbent težkih kovin, bakterij, virusov, parazitov in drugih strupov, ki jih v zares veliki meri odstrani iz telesa.





Izdelki v članku


tekoce-zelezo Holistic Tekoče železo, 250ml 250ml. Za 50 dnevnih 
(36 ocen)
24,90 € Dodaj v košaricoV košarico
vitamin-d3-k2-150ml Holistic Vitamin D3 + K2, 150ml 150ml. Za do 120 dni 
(48 ocen)
24,90 € Dodaj v košaricoV košarico
b-komplex-250ml Holistic B kompleks, 250ml 250ml. Za 62 dnevnih 
(86 ocen)
24,90 € Dodaj v košaricoV košarico
vitamin-b12-500-ug-150ml Holistic Vitamin B12, 500mg, 150ml 150ml. Zadostuje za  
(70 ocen)
24,90 € Dodaj v košaricoV košarico
Loading...