Katera hrana za prebavo porabi več kalorij?

Katera hrana za prebavo porabi več kalorij in zakaj svojim obrokom dodajte določena živila, ki bodo spodbudila delovanje vašega metabolizma, presnove in absorbcije hranil.

Prehranjevanje in hranjenje že samo po sebi od telesa zahteva, da porablja energijo za prebavo, presnovo in absorbcijo hranil. Nekatera živila od telesa zahtevajo, da telo porabi več energije in druga živila za to porabijo manj energije.

.

Katera so tista živila, ki bodo poskrbela, da boste pri njihovi prebavi, porabili več energije?

.

Oreščki

.

NutsOreščki od telesa zahtevajo veliko energije in za svojo prebavo potrebujejo veliko kalorij. Kljub temu, da so visoko kalorični, vam visok odstotek porabljene energije pri njihovi prebavi, lahko celo pomaga pri hujšanju.

Vzrok za to je, da oreščki vsebujejo veliko beljakovin, vlaknin, zdravih maščob.

Vsekakor z oreščki ne pretiravajte, dobro pa boste storili, če si jih boste posuli po solati ali juhi oz. si jih boste privoščili za malico.

.

Pekoča hrana

.

spicy-food1Pikantna zelišča bodo povečala porabljeno količino kalorij oz. energije iz hrane, ki jo boste zaužili. Raziskava je pokazala, da pekoča hrana in začimbe zvišajo stopnjo metabolizma, ko pa je metabolizem hitrejši, le ta poveča porabljanje kalorij.

.

Hladna voda

.

Cold-Water-For-Weight-Loss-A-Rumor-With-LogicPitje hladne vode poskrbi, da telo porabi več energije in kalorij, saj telo porabi več energije, da se ta voda v prebavnem procesu segreje. In ker je voda brez kalorij, hladna voda dejansko poveča izgubo kalorij.

.

Vlaknine

.

Živila, bogata z vlakninami, se v telesu počasi prebavljajo.

Živila z visokim deležem vlaknin od telesa zahtevajo, da telo pri prebavi potrebuje več energije v primerjavi z živili, ki vsebujejo manj vlaknin.

Visoko vlakninasta hrana so stročnice, polnozrnata žita in zelenjava.

Beans diagonals
Beans diagonals

Prav tako je prednost živil z visokim deležem vlaknin, da boste zaradi njih dalj časa siti.

Print Friendly

Dodaj odgovor