Center Holistic / Članki / Razstrupljanje telesa – OLD

Razstrupljanje telesa – OLD

Razstrupljanje telesa – OLD
Deli s prijatelji:

Kaj je pravzaprav razstrupljanje telesa?

Razstrupljanje ali detoksifikacija telesa je

odstranjevanje nakopičenih škodljivih snovi iz telesa

.

V uradni medicini se razstrupljanje uporablja za odstranjevanje zaužitih strupov oz. pri odvajanje od drog in alkohola.

V komplementarni  medicini pa se razstrupljanje telesa uporablja kot krepitev telesa, preprečitev nastanka bolezni, pri hitrejšem okrevanju ali kot zdravljenje bolezenskih stanj.

Razstrupljanje telesa je prva stvar, ki naredite pri zdravljenju katerekoli bolezni

Razstrupljanje telesa je prva stvar, ki naredite pri zdravljenju katerekoli bolezni

Pri nas spada razstrupljevalna terapija v komplementarno medicino, kar pomeni, da jo uporabljamo v sodelovanju z uradno medicino. Spodbujamo boljše in učinkovitejše delovanje jeter, ledvic, pljuč in črevesja, ki spodbujajo odstranjevanje nakopičenih strupov iz telesa. ( 1. )

.

Ali čiščenje jeter spada pod razstrupljanje telesa?

.

Ja, jetra vsake 3 minute prefiltrirajo celotno kri in so pri našem zdravju zelo pomembna. Razstrupljanje jeter je zato zelo pomembno pri razstrupljanju. ( 2. )

.

Katera je zdrava prehrana za razstrupljanje?

.Med hrano, ki deluje najbolj razstrupljevalno, uvrščamo:.

  • Kurkuma
  • Šparglji
  • Regrat
  • Česen
  • Ingver
  • Zelena
  • Limona
  • Grenivka
  • Artičoke
  • Brokoli
  • Repa
  • Brstični ohrovt
  • Zelena
  • Olivno olje
  • Alge
  • Voda
  • Kreša
  • Ječmenova trava

( 3. )

.

Kaj vse spada pod čiščenje telesa?

Pod čiščenje telesa spadajo različne tehnike razstrupljanja. Mednje uvrščamo:

  • post
  • klistiranje
  • hidrokolonoterapijo
  • kelacija
  • dieta
  • in seveda številne druge

( 4. )

.

Ali je hujšanje del razstrupljanja?

.

Razstrupljanje v prvi vrsti ni namenjeno hujšanju, je pa hujšanje posledica razstrupljanja

Razstrupljanje v prvi vrsti ni namenjeno hujšanju, je pa hujšanje posledica razstrupljanja

Na nek način tudi hujšanje lahko spada pod razstrupljanje, saj pri hujšanju črtamo vso hrano, ki organizem zastruplja in povzroča dodatno kopičenje kilogramov. Nakopičene in zastale maščobe pa so zagotovo tisto, kar telesu onemogoča normalno delovanje. Zato je hujšanje na nek način tudi razstrupljanje telesa.

( 5. )

.

Kaj je zakisanost telesa?

Zakisanost telesa je zastajanje strupov v celicah, tkivih in v vseh naših organih, ki nastanejo zaradi vrenja nepravilne prehrane, stresa ter uporabe zdravil, antibiotikov in kontracepcijskih tablet.

Zakisanost telesa je zastajanje strupov v celicah, tkivih in v vseh naših organih, ki nastanejo zaradi vrenja nepravilne prehrane, stresa ter uporabe zdravil, antibiotikov in kontracepcijskih tablet. Ko se telo prenasiči s kislinami, to povzroča številne bolezni. Prav kislost telesa je tista, ki omogoča virusom, bakterijam in glivam, da se nemoteno množijo in da pričnejo povzročati zdravstvene težave. Toksične bakterije iz črevesja prehajajo v krvni obtok in se širijo po našem telesu. Ti toksini vplivajo na več organskih sistemov in v nekaterih primerih povzročajo smrtno nevarne bolezni.

Če imate toksinov v telesu preveč, se to zelo lepo pokaže z merjenjem Vašega pH-ja, ki je pri vseh okužbah in boleznih prekisel.

Zakisanost elesa je stanje prevelikih količin odpadnih kislin, ki nastajajo v tkivih in so glavni vzrok za nastanek vseh bolezni v telesu. Telesne tekočine stalno prehajajo skozi tkiva in odnašajo presežene količine odpadnih kislin.

Pri razstrupljanju telesa zelo priporočam pitje zelenjavnih sokov, vedno sveže stisnjenih

Pri razstrupljanju telesa zelo priporočam pitje zelenjavnih sokov, vedno sveže stisnjenih

Naš organizem deluje tako, da odpadne kisline, ki jih ne more izločiti, ponovno vsrkava iz debelega črevesa, od koder jih preko jeter pošlje nazaj v krvni obtok in odloži v tkivih. V tkivih odložene odpadne kisline določajo, ali bo naš organizem zdrav ali bolan. Skoraj vse bolezni – vključno z rakom, hormonskimi motnjami, srčnimi boleznimi, osteoporozo, artritisom, žolčnimi in ledvičnimi kamni, propadanjem zob, depresijo, alzheimerjevo boleznijo… so posledice prekomerne kislosti v našem telesu. Za vzdrževanje stalnega kislinsko-bazičnega ravnotežja se mora višek kislin, ki nastane z dnevno zaužito prehrano, izločiti iz telesa.

.

Zakaj je razstrupljanje pomembno?

Razstrupljanje telesa se že stoletja uporablja v številnih kulturah po vsem svetu. Razstrupljanje je počitek, čiščenje in negovanje telesa od znotraj navzven. Z odstranitvijo in odpravljanjem toksinov ter hranjenjem vašega telesa z zdravimi hranil, vam lahko razstrupljanje pomaga pri preprečevanju bolezni in obnovi vaših sposobnosti za ohranjanje optimalnega zdravja.

Znanstvene raziskave kažejo, da je razstrupljanje koristno za zdravje. Danes je toksinov v okolju več kot kdajkoli prej, zato je razstrupljanje ključnega pomena za naše zdravje. Razstrupljanje telesa se priporoča za številne simptome: nepojasnjena utrujenost, počasno izločanje, razdražena koža, alergije, vrečke pod očmi, napihnjenost, PMS, depresija, hormonske težave…

.

Kako zgleda čiščenje črevesja?

Klistir in hidrokolonoterapija sta dve izbiri za čiščenje črevesja. Na ta dva načina pomagamo črevesju, da se v njem spet lahko naselijo dobre probiotične bakterije, ki ščitijo in skrbijo za dobro delovanje imunskega sistema, ki se nahaja ob prebavnem traktu.

( 6. )

.

Ali je razstrupitev telesa pomembna za zdravje?

Seveda, saj se zaradi nakopičenih in zastalih strupov v črevesju začno razvijati številna obolenja. Gnitje, zajedalci in vnetja začno kmalu povzročati težave, kot so tesnoba, depresija, napihnjenost, glavoboli, astma, artritis, debelost, zastajanje vode, hormonske težave, hemeroidi, bronhialne bolezni, luskavica in dermatitis, težave z zanositvijo, pogosta obolenja in prebavne težave.

Z razstrupljanjem telesa si sploh omogočimo normalno delovanje vseh vitalnih procesov

Z razstrupljanjem telesa si sploh omogočimo normalno delovanje vseh vitalnih procesov

Presežek strupenih odpadkov v celicah in tkivih pa je lahko vzrok tudi za težave s pritiskom, srcem, holesterolom ter so povod v vnetja in nenazadnje rakava obolenja.

.

Ali so zamaščena jetra znak za razstrupljanje telesa?

Seveda, saj so jetra eden najbolj pomembnih organov za razstrupljanje. Če ne morejo pravilno delovati, to lahko povzroči nastanek številnih bolezni srca in ožilja.  Jetra so eden najpomembnejših organov saj s čiščenjem krvi in izločanjem prebavnih sokov opravljajo vitalne funkcije v telesu. Zaradi nepravilnega delovanja jeter nastanejo številne bolezni v prebavi in ožilju.

Zaradi kopičenja odmrlih toksinov v jetrih začno nastajati  kristalčki holesterola, ki vedno bolj mašijo in in enemogočajo dobro delovanje jeter.

.

Kako zgleda naravno čiščenje jeter?

Vzemite si dan, ko ne boste nič jedli, sploh pa nič mastnega, da se v jetrih nabere žolč. Potem proti večeru spijte raztopino grenke soli, ki se vpije v črevesje in pomaga sprostiti kanale v jetrih. Preden greste spat, popijte 3 žlice olivnega olja. Po 20 minutah se bo iz jeter in žolčnika iztisnil ves žolč, ki skupaj odnese tudi strupe. Popijte še malo grenke soli, da še dodatno očistite črevesje.

( 7. )

.

Ali so tablete za hujšanje dobra pomoč za razstrupljanje telesa?

.

Kurkuma je odlična začimba, ki pomaga pri razstrupljanju

Kurkuma je odlična začimba, ki pomaga pri razstrupljanju

Ne, ravno nasprotno, saj tablete za hujšanje vsebujejo cel kup dodatkov, veziv in nemalokrat tudi drugih stimulansov (npr. kofein, taurin…), ki ne delujejo vzpodbujevalno na čiščenje črevesja, vendar ga še dodatno obremenijo.

.

Kaj pa čiščenje jeter z olivnim oljem?

Ja, čiščenje jeter z olivnim oljem in grenko soljo je zelo popularna metoda čiščenja jeter. Sama pa sem bolj privrženka kavnega klistirja po dr. Gersonu.

.

Ali je detoksikacija telesa samo modni hit?

Vsekakor ne, saj je bilo čiščenje in razstrupljanje telesa medicinska tehnika že pri starih Grkih in Egipčanih. Zdi pa se mi, da je pomoč telesu, da se razstrupi, vedno bolj pomembno in je začetek vsakega zdravljenja. Vedno morate najprej očistiti telo in šele nato se sploh lahko začne proces zdravljenja. Tudi sveže juhe ne skuhate v umazanemu loncu.

.

Ali obstaja čaj za čiščenje jeter?

Zelo priporočam pitje čaja iz regrata in koprive.

.

Kako zgleda zdrav jedilnik za razstrupljanje?

Zeolit v prahu je odlična pomoč, da iz telesa odplaknete vse nečistoče in strupe

Zeolit v prahu je odlična pomoč, da iz telesa odplaknete vse nečistoče in strupe

Za razstrupljanje najprej svetujem uporabo zeolita, ki iz telesa odstrani vse nečistoče ter očisti vse organe, tkiva in celice. Pri strogem razstrupljanju, ki ga priporočam vsakomur, nekajkrat na leto , vsaj dva ali tri dni, samo pitje zelenjavnih sokov in čaja – kopriva, regrat, meta. No, tega naj se ne poslužujejo nosečnice, doječe mamice in ogrožene skupine ljudi. Prav tako med razstrupljanjem obvezno odstranite vse mlečne izdelke, vse živalske produkte, seveda vso predelano in v naprej pripravljeno hrano, sladkor, kofein, alkohol in nikotin. Nujno je tudi sproščanje, jogfa, meditacija oz. neko umirjanje oz. sprostitev misli.

( 9. )

.

.

Ali je hujšanje z limono dober način za razstrupljanje telesa?

.

Limona je odlična pri razstrupljanju, saj deluje bazično na telo

Limona je odlična pri razstrupljanju, saj deluje bazično na telo

Limona v vodi je odlična, saj deluje bazično na telo. Hujšanje je prav tako neka vrsta razstrupljanja, ne smemo pa misliti, da je samo hujšanje dovolj, če želite razstrupiti svoje telo. Je pa hujšanje posledica vsakega uspešnega razstrupljanja.





Loading...