Center Holistic / Članki / Alergije na pohodu – kaj pa zdaj?

Alergije na pohodu – kaj pa zdaj?

Alergije na pohodu – kaj pa zdaj?
Deli s prijatelji:

Prihaja obdobje alergij, kihanja, srbenja in puščanja iz nosu. Alergično reakcijo takoj sproži ali hrana, pelod, pršica, dlaka oz. nek drug dejavnik iz okolja.

Alergijo sproži takojšen odziv imunskega sistema in se izrazi skozi izpuščaje, otečenost in rdečico.

Poznamo pa tudi npr. prehransko intoleranco, ki pa povzroči hujše prebavne težave (simptomi lahko nastopijo šele po 72 urah), ki se kažejo z napihnjenostjo, glavoboli, drisko …

Alergijo res zelo hitro opazimo, saj se telo burno odzove, z naprimer otekanjem, kihanjem, rdečico, zabuhlostjo in izpuščaji.

Nekaj pa imata alergije in intolerance skupnega. Če se še naprej izpostavljate alergenom iz okolja oz. če še naprej jeste hrano, na katero ste intolerantni, s tem ogrožate svoje zdravje.

Vse to zelo slabi vaš imunski sistem, veliko bolj ste dovzetni za bolezni, pozna pa se tudi na počutju in delovni zmogljivosti. S tem povezujemo tudi nenehno pridobivanje teže in hormonska neravnovesja.

Tudi avtoimuna obolenja so posledica nenehnih alergij in intoleranc.

CT07TW ALLERGY, WOMAN

Če vas zanima, na kaj ste alergični oz. intolerantni, pridite na diagnostiko k naši dr. Ireni Kranjc

Najpogostejši simptomi prehranske intolerance so napihnjenost, glavoboli, migrene, izcedek iz nosu, bolečine in krči v trebuhu, težave z odvečnimi plini, razdražljivo črevesje, kašelj, nervoza in živčnost, nerazpoloženje, omotica …

Zakaj pride do intolerance in alergije?

Intoleranca najpogosteje nastane zaradi pomanjkanja določenega encima; za prebavo hrane so namreč potrebni encimi, in če katerega od potrebnih encimov nimamo, nastopi prehranska intoleranca.

Na primer ljudje, ki nimajo encima laktaze, ki predela mlečni sladkor laktozo, so intolerantni na mleko in mlečne izdelke. Encim laktaza razgrajuje mlečni sladkor, laktozo, v manjše molekule, ki se lahko v telesu razgrajujejo dolgo časa in se skozi stene črevesja ne morejo absorbirati v kri. Velike molekule hrane tako ostanejo v črevesju, kjer zavrejo, povzročajo krče, napihnjenost, drisko in pline.

Ljudje z alergijo na mlečne beljakovine imajo podobne simptome kot ljudje, ki so na mlečni sladkor intolerantni, v obeh primerih pa je smiselno mleko črtati z jedilnika. Živila, ki so najpogosteje povezana s prehransko intoleranco in alergijo, so mlečni izdelki, žitarice z glutenom (celiakija), zelje, fižol, citrusi, sladila, kemikalije in strupi v hrani, kivi, arašidi, soja, jajca …

Na žalost alergije in intolerance naraščajo, sploh pri otrocih in kar je najbolj zanimivo, lahko jih razvijemo skozi življenje.

In ker alergije in intolerance res niso kar tako, saj na našem telesu puščajo posledice, jih moramo tako tudi obravnavati.

Z aparatom Sensitiv Imago vam naša dr. Irena Kranjc diagnosticira, in kasneje s terapijo tudi odpravi, vse alergije in intolerance, pregleda pa tudi pomanjkanja vitaminov, mineralov in encimov, presežke težkih kovin, bakterij, virusov in parazitov, neravnovesje in izločanje hormonov ter tudi samo delovanje posameznih organov.

Potem vam na podlagi diagnostike spiše vsa priporočila in nasvete, naredi potrebno terapijo z laserjem in na tak način boste resnično odkrili in tudi odpravili vzrok svojih težav. TUKAJ





Izdelki v članku


vitamin-d3-k2-150ml Holistic Vitamin D3 + K2, 150ml 150ml. Za do 120 dni 
(48 ocen)
24,90 € Dodaj v košaricoV košarico
Loading...