Ne veste zakaj se redite?

Kljub temu, da jeste sicer zdravo hrano, le ta lahko sploh ni priporočljiva in ustrezna za vas, ker morda sploh nimate določenih encimov za prebavo določene hrane.

Na tak način je lahko tudi sicer zdravo hranilo za vas nezdravo in obremenjujoče, ki se začne nekje nalagati, lahko tudi v obliki maščob.

Pri intoleranci na določno hrano pride v telesu do vnetij, ki so eni izmed največjih razlogov za povečano težo in mnoge bolezni.

Celiakija npr. (občutljivost na gluten) napada zdravo sluznico prebavnega takta, glavni sprožilec pa je gluten, lepljiva beljakovina, ki jo najdemo v večini žit (pšenica, pira, ječmen, rž…). Simptomi so nejasni (napenjanje, povečana telesna masa, zaprtje). Ker ga jemo zelo pogosto, večinoma večkrat na dan, se z leti simptomi okrepijo in prizadenejo imunski sistem, kar vodi do povečane teže, sindroma razdražljivega črevesja, artritisa…

Hrana, na katero ste intoelrantni, v vas povzroča vnetja ter vodi tudi v inzulinsko rezistenco, ki poskrbi, da se vam kilogrami začnejo nabirati.

Raziskava, opravljena v Avstraliji in Italiji, je našla povezavo med kravjim mlekom in tipom 1 diabetesa pri otrocih. Albumin, protein, na katerega so nekateri posamezniki intolerantni ali alergični, sproža inzulinsko rezistenco.

Odpornost na inzulin lahko izvira iz različnih vzrokov, vključno z alergijami na hrano in intoleranco.

Zapomnite si, da je intoleranc in alergij je lahko več oblik. V današnjem svetu, kjer se police šibijo pod predelanimi izdelki, le ti prav tako močno olsabijo samo delovanje imunskega sistema in pospešujejo nastanek intoleranc in alergij na hrano.

Vsa ta kronična vnetja motijo normalne procese telesa, kot je proizvodnja inzulina ter spodbujajo stalno občutljivost in vodijo v začaran krog.

Če imate sladkorno bolezen ali poznate nekoga, ki jo ima, naj si stestira prehranske intolerance in alergije.
Prav tako to priporočamo vsem, ki si želite shujšati, saj vas prehrana, ki v vas sproža intoleranco, redi.

Za naročanje k naši dr. Ireni nam pišite ali nas pokličite na 030 692 730.

Če boste to storili in črtali hrano, na katero ste alergični ali intolerantni, se bodo težave odpravile v roku 90 dni  TUKAJ

Print Friendly