Center Holistic / Članki / Še vedno jeste mlečne izdelke?

Še vedno jeste mlečne izdelke?

Še vedno jeste mlečne izdelke?
Deli s prijatelji:

 Mleko in mlečni izdelki.
Zdrava ali nezdrava hrana?

Včasih je mleko veljalo za zdravo hranilo, potrebno za zdrav imunski sistem.
Z najnovejšimi študijami pa dokazujejo ravno obratno, mleko in mlečni izdelki povečujejo tveganja za številne resne bolezni pri odraslih in otrocih.
Tudi pandemijo debelosti povezujejo z veliko uporabo mlečnih izdelkov.

Nove študije dokazujejo, da uporaba mlečnih izdelkov vodi v pomanjkanje železa in drugih mineralov, povzroča drisko ali zaprtost, napihnjenost, kožne težave, alergije, vnetja, povečanje teže in kopičenje kilogramov, hormonske nepravilnosti, astmo, osteoporozo ter številne druge težave.

Po tradicionalni kitajski medicini nas mlečni izdelki hladijo, v naši notranjosti pa ustvarjajo ali presežek mraza ali pa oksično vročino, v kateri se množijo gljive, paraiti, bakterije in virusi.

Na žalost so mlečni izdelki še vedno ena glavnih sestavin obrokov v naših naših vrtcih, šolah in bolnišnicah.
Mlečna industrija je zelo bogata, zato ljudje še vedno verjamejo reklamam, da mleko krepi in je zdravo za naše telo.

Dr. Frank Oski, direktor oddelka za pediatrijo na Johns Hopkins University School of Medicine ter predstojni zdravnik otroške bolnišnice Johns Hopkins piše, da pitje kravjega mleka in uživanje mlečnih izdelkov povezujemo s prebavnimi težavami, pomanjkanjem železa, alergijami, hormonskimi nepravilnostmi ter depresijo.

Prav tako pri ženskah povzroča težave z menstruacijami, prezgodnjo menopavzo, težavami v menopavzi ter druge hormonske težave, kot je npr. slabo delovanje ščitnice.

Zelo zanimivo je, da se vsi sesalci v obdobju otroštva hranimo z mlekom od svoje mame. , saj vsaka vrsta sesalcev proizvajamo edinstveno vrsto mleka za svojega potomca. To mleko krepi, razvija imunski sistem ter naše potomce pripravi na zdrav razvoj. Vendar le mleko, ki pripada naši vrsti.

Ali se vi še vedno dojite?

Seveda ne, saj v odrasli dobi tega ne potrebujemo, potrebujemo pa ga, dokler smo dojenčki.
In to mleko od svoje mame, ne mleko krave, bivola, koze ali ovce.

Kadar je govora o materinem mleku, o mleku, ki ga mamica nudi svojemu dojenčku, je to mleko zanj seveda zelo hranljivo in nujno potrebno za zdrav razvoj imunskega sistema.

Ko smo odrasli oz. že v kasnejšem otroštvu, pa sploh nimamo več encima laktaze, za prebavo mlečnega sladkorja.
Tukaj je tudi dokaz, da nam narava ni nikoli namenila uživanja mlečnih izdelkov.

In zakaj sploh bi pili mleko, če se ne dojimo več, povrhu vsega še od druge živalske vrste?

Tega ne počne nobena žival, edino človek.

Potem pa se sprašujemo zakaj je toliko alergij, vnetij, prebavnih težav, avtoimunih obolenj, depresij, težav s kožo in rakom?
Opustite mleko in mlečne izdelke v svoji prehrani in se sami prepričajte.

Prav tako homogenizacija, strerilizacija, segrevanje in druge obdelave, močno spremenijo in osiromašijo kakovost mleka in mlečnih izdelkov.

Razlika med človekom in teletom je res velika in ne vem, zakaj bi potrebovali hrano, ki jo uživa tele, ki v 45 dneh podvoji svojo težo?

Pijete mleko in jeste mlečne izdelke ter imate težave s kilogrami?

Zdaj imate jasen odgovor.
Zelo različna je tudi sestava beljakovin in osnovna vrsta beljakovin. V kravjem mleku je kazein, ki dokazano povzroča vnetja in alergije ter je nemogoč za absorbcijo in prebavo pri ljudeh.

Pa se dotaknimo kalcija v mleku.

Mleko ga res vsebuje, vendar istočasno zelo zasluzi telo. Telo nato iz sebe črpa minerale za svojo nevtralizacijo ter optimalno pH razmerje.
Posledica je pomanjkanje kalcija, kar privede do mišičnih krčev, osteoporoze in alergij.

What-s-so-special-about-milk-protein_strict_xxl

Ne, tudi jogurt ne spada pod zdravo hrano, saj nas navznoter preveč hladi, zasluzi in zakisa. Mislite, da zaradi njega poskrbite za svoje probiotične bakterije? Če si res želite dobro, pijte zeljnico in jejte zelje 🙂

Mlečni izdelki v telesu ustvarjajo sluz, ki vodi v astmo, težave z dihali ter sinusi.

Za dojenčke seveda priporočam pitje materinega mleka, po prenehanju dojenja pa ni prav nobenega razloga, da otrok pije mleko druge živalske vrste.

Prav tako je študija na Harvardu dokazala, da uživanje živalskih beljakovin za kar 300% povečuje raka na črevesju in razvoj raka na jajčnikih ter prsih.

Ne pozabite, da poleg vsega tega, mleko in mlečni izdelki vsebujejo antibiotike, rastne in druge hormone, ki se ob zaužitju absorbirajo v naše telo. Spodbujajo težave z žlezami in izločanjem hormonov.

Največja ameriška nutricionistična organizacija ADA pravi, da je prehrana brez mleka in mlečnih izdelkov ne samo zdrava, temveč tudi priporočljiva.
Zmanjšuje tveganje za razvoj kroničnih bolezni, glavnega vzroka smrti pri nas.

Telesno potrebo po kalciju si zagotovite z uživanjem zelene listnate zelenjave, črnega sezama, stročnic in nepredelanih žitaric.
Namesto mleka pa si privoščite kokosove, mandljeve ali druge rastlinske napitke.





Izdelki v članku


super-omega-3 Holistic Super Omega 3, 100 kapsul 100 mehkih kapsul  
(139 ocen)
18,90 € Dodaj v košaricoV košarico
tekoce-zelezo Holistic Tekoče železo, 250ml 250ml. Za 50 dnevnih 
(36 ocen)
24,90 € Dodaj v košaricoV košarico
vitamin-d3-k2-150ml Holistic Vitamin D3 + K2, 150ml 150ml. Za do 120 dni 
(48 ocen)
24,90 € Dodaj v košaricoV košarico
Loading...