Stres – ja ali ne?

Zagotovo ste se tudi vi že kdaj spraševali kako ste lahko en dan, pa če je še tako naporen, odlične volje, potem pa vas naslednji dan zmoti vse in vas vsaka malenkost spravi ob živce. Danes vas bo srečanje starega prijatelja zelo razveselilo, naslednjič pa boste malo sklonili glavo in tako poskrbeli, da vas niti ne opazi.

Poskusite se znebiti stresa.

Večina ljudi dojema stres kot zunanji dejavnik. Zjutraj se zbudite in se uredite za v službo, šolo. Pogledate se v ogledalo in … super! Zelo zadovoljni s svojim videzom, od doma odidete samozavestno in imate odličen dan. Nek drug dan izgledate popolnoma enako, če ne celo še boljše, a si niste všeč in se ne počutite dobro v svoji koži – vpliva na vaše razpoloženje s katerim boste naokoli hodili še cel dan.

Vsi imamo nekje globoko v sebi zakoreninjene tiste ključne kriterije, katere si postavimo glede na naše pretekle izkušnje, kulturo, družino … In te kriteriji določajo naša pravila s pomočjo katerih se odločamo če si dovolimo biti sproščeni, veseli in nasmejani – brez stresa – ali ne.

In tako delujemo.

Sami si povzročimo čustveno breme in živimo stresno.

Narobe delujemo in to lahko spremenimo. Notri. Kajti resnica je, da stres ne nastane zaradi šefa, partnerja, otrok, kolone na cesti, ampak v naši glavi. Nastane z našim pogledom na vse te okoliščine. Stres torej izvira iz razmišljanja. Več kot ga bomo prevzeli, bolj bomo pod stresom.

Print Friendly

Dodaj odgovor