Kožne bolezni so posledica oslabljenih nadledvičnih žlez in stresa

Ekcem, luskavica in druge kožne težave so posledice nedelovanja nadledvičnih žlez, prebavnega trakta in ščitnice

Za svoje zdravje in lep izgled potrebujemi vitamine, minerale, maščobne kisline, ogljikove hidrate, vodo, beljakovine, počitek, kisik, svetlobo in ljubezen.

Težave in bolezni pa nam povzročajo alergeni, kot so naprimer cvetni prah, prah, kemikalije, plesni in drugi mikroorganizmi. Prav tako nam škodijo toksini, kot so svinec, živo srebro, aluminij, sintetične spojineorej, kadar imamo nek problem, se moramo najprej vprašati, česa nam primanjkuje in česa imamo preveč.

Lahko nam manjka maščobnih kislin, morda kisika, lahko imamo preveč živega srebra ali pa se nam toksini nalagajo v jetrih.

Nekaj v telesu je ušlo iz naravnega ravnotežja. Morda telo proizvaja preveč ali premalo določenih hormonov. Slabo delovanje ščitnice, prenizka T4 ali T3 sta velikokrat vzrok kožnim obolenjem.

Kadar ščitnica dela prepočasi, takrat je slabša tudi cirkulacija in prehajanje hranil v celice je upočasnjeno. Istočasno se odpadni produkti iz telesa počasneje odstranjujejo, posledica pa je srbeča in luskasta koža, otekline, hraste, ranice in vnetja.

Izjemno pomembno je tudi delovanje prebavnega trakta. Obloge v prebavilih onemogočajo popolno absorbcijo hranil v celice, v telo pa sproščajo strupene pline. Alergije na hrano, ki povzročajo driske, napenjanje, bolečine v trebuhu, zgago in druge razjede, so prav tako vzroki za kožne težave.

kisik
Kalijev askorbat v celice vnaša kisik in druga hranila, iz njih pa iztisne presežek natrija, vode in toksinov

Pomanjkanje hranil v celicah prav tako osiromaši delovanje imunskega sistema, ki se ne more več boriti proti mikrobom, bakterijam, kvasovkam in parazitom.

V celicah je za njihovo optimalno delovanje potreben kisik.

Imunski sistem se zaradi tega lahko zmede, kar pripelje do tega, da postane hiperaktiven in začne napadati lastne celice in običajne dražljaje, ki so sicer povsem normalni. Vse to pripelje do avtoimunih obolenj, v tradicionalni kitajski medicini pa takšne bolnike obravnavamo tako, da imajo v sebi preveč toplote in temu prilagodimo potrebne terapije ter hrano.

Pogoste so okužbe z gljivicami, kandido. Ekcem in luskavica sta pri teh bolnikih zelo pogosta.

V našem sodobnem načinu življenja smo izpostavljeni mnogim škodljivim toksinom, ki obremenijo ledvica, jetra in prebavni trakt. Toksini pridejo v krvni obtok, dnevno razstrupljanje skozi kožo pa postane preobširno.

Prav tako stresno življenje zelo močno vpliva na nastanek kožnih obolenj. V stresni situaciji telo proizvaja kortizol, ki vpliva na prebavni trakt, ki postane oslabljen. Zato večina ljudi, ki imajo težave s stresom reče, da imajo bolečine v želodcu.

kožne težave
Če si želimo dolgoročno odpraviti kožne težave, moramo urediti svoj prebavni trakt, stestirati delovanje nadledvičnih žlez in glede na to prilagoditi prehrano in druge dodatke

Dolgoročni stres lahko povzroči razjede, stres pa dolgoročno izčrpava delovanje nadledvične žleze, kar povzroči motnje v njihovem delovanju.

Verižna reakcija lahko povzroči celo vrsto bolezni, med katerimi so tudi kožne bolezni in avtoimuna obolenja.

Zato ne moremo odpraviti težav s kožo samo z nakupom dragih krem in losijonov. Poskrbeti moramo za črevesje in zdravo delovanje nadledvičnih žlez.

Odpraviti moramo vzroke za kožna obolenja in jih obravnavati s spremenjeno prehrano in življenjskim slogom.

Dober prvi korak je testiranje delovanja nadledvičnih žlez in vrednosti kortizola ter glede na to sprememba prehrane in uvedba drugih priporočenih dopolnil. Reševanja težav se moramo lotiti globinsko, tam, kjer je vzrok, saj bo le tako izginila tudi posledica.

Print Friendly