Nedelja v nemški kliniki

In spet je nedelja, jaz pa že navsezgodaj pišem kratke zapiske mojih novih spoznanj v nemški holistični kliniki, s katero sodelujemo.

Iz udobnega fotelja gledam skozi okno, kako se prebuja čudovita narava, ki je že obarvana v meni najljubše odtenke oranžne, rdeče in rjave barve. Rada imam jesen. Vse se umirja, narava se pripravlja na počitek in zdi se mi, da je vse nekako spokojno. Tak prijeten občutek me navda, ko se zazrem v daljavo in občudujem sonce, ki se ravno prebuja.

Tukaj so vsi izjemno prijazni, na čelu z dr. Axelom Webrom in njegovo ženo.

Na tej prijetni kliniki, ki je prej kot klinika simpatičen hotel, na holističen način zdravijo vse oblike malignih obolenj, pa tudi benigna povečanja prostate, artritis, artrozo, osteoporozo, arteriosklerozo, lupus, alergije, ponavljajoča vnetja, avtoimuna obolenja in druge bolezni, ki so posledice nedelovanja imunskega sistema.

Velik poudarek dajejo na notranje razstrupljanje celic in celotnega črevesja, jeter in ledvic ter kože.
Vsi imamo dnevna sproščanja in meditacijske tehnike, saj je umirjenost zelo pomembna. Vsakomur že na začetku povedo, da se zdravje začne v nas samih in da se mora vsak sam pri sebi odločiti, da si res želi pozdraviti. Prav nič ne pomaga, če si to želijo le svojci, oboleli pa ne.

Všeč mi je tukajšnja narava. Mirno okolje in res prijetni ljudje čudovitega nemškega mesteca Brannenburg, nedaleč stran od Munchna, do koder vozi tudi vlak, ki je le 500m oddaljen od klinike. Prehrana je čudovita, vse ekološko in sveže, pripravljeno z ljubeznijo, kar se čuti v vsakem grižljaju.

Terapije in obravnavanje pacientov pa je povsem drugačno, kot smo ga sicer vajeni pri nas. Tukaj ne priporočajo kemoterapij, biopsij in invazivnih kirurških posegov, saj pravijo, da s tem, ko izrežejo del obolelega tkiva, povzročijo, da milijoni rakavih celic vdrejo v celoten krvni obtok in se začno hitro širiti po drugih delih telesa.

(We do not recommend biopsies, i.e. surgical sampling, due to the increased risk of metastasis. Removal of the entire node, where histological examination provides a clear indication of a possible malignancy, is less problematic than damage caused by the biopsy, where millions of cancerous cells can enter the bloodstream, even if the utmost care is taken. Dr. Axel Weber)

Uporabljajo različne terapije, ki so prilagojene za vsakega pacienta posebej. Potekajo vsak dan, med 8:00 in približno 14:00 uro. Ljudje so tukaj povprečno tri tedne, nato se vrnejo domov. Zdravniki jih spremljajo tudi v naprej. Pri nas smo se dogovorili, da vsi pacienti na tri mesece pri nas naredijo potrebne krvne preiskave, ki jih potem pošljemo na kliniko, kjer jih pregledajo in priporočijo morebitne spremembe.

Trenutno je tukaj njihov bivši pacient z Japonske, ki je imel metastaziranega raka prostate. Prišel je le na oddih, saj je zdrav že 8 let. Ljudje, pacienti tukaj in njihovi spremljevalci so vsi tako pozitivni in prav vsi, vključno z osebjem, oddajajo neko mirnost. brannenburg 1

Ena izmed terapij, ki jo uporabljajo pri skoraj vseh pacientih, je hipertermija.

Hipertermija je oblika zdravljenja , pri kateri je telo izpostavljeno nekoliko višjim temperaturam, tako, da poškodujejo in ubijajo rakave celice,.

Popolna telesna hipertermija je zelo koristna tudi pri zdravljenju depresije.

Hipertermija je bila v preteklosti rezervirana za najbolj hude ali ponavljajoče se primere raka.
V nekaterih klinikah na Nizozemskem, v Nemčiji in v Avstriji pa jo uporabljajo kot primarno obliko zdravljenja. Ne smem poudariti, da na kliniki, na kateri sem, poleg hipertermije pri bolnikih uporabljajo vsakodnevne intravenozne terapije vitaminov in mineralov, kisikove terapije, v obolela tkiva injicirajo belo omelo, imajo zelo prilagojeno prehrano, dnevno so vsi bolniki na svežem zraku v čudoviti naravi…

Vročina je sicer telesna obramba pred vdorom tujkom, bakterij in vurusov. Višje temperature pospešijo presnovo, zavirajo rast in naval virusov in bakterij ter sovražnike dobesedno »skurijo«. Vročina je zdravilen in zaščitni ukrep pri malih okužbah ter pri ostalih vnetjih, alegijah in raku.

V holističnem biološkem zdravljenju, klinike uporabljajo »pregrevanje«, umetno izzvano vročino, za zdravljenje akutnih okužb, artritisa, revmatoidnih obolenj, kožnih bolezni, nespečnosti, bolečin v mišicah in raka. In to so le nekatere bolezni, ki jih s povišano temperaturo uspešno zdravijo.

Velikani medicinske znanosti, kot so tudi Nobelov nagrajenec dr. A. Lwoff, dr. Werner Zabela in dr. Josef Issels, priporočajo zdravljenje s povišano temperatiro pri celostnem, holističnem, zdravljenju.

Raziskovalna skupina, na čelu z dr. David S. Muchlesom, z Univerze v Oxfordu, je poročala, da študija potrjuje, da se v primeru raka in drugih bolezni pokažejo blagodejni učinki, pri zdravljenju s hipertermijo.

Mnogi geniji sodobnega biološkega zdravljenja, Nobelov nagrajenec dr. A.Lwoff, prof. Werner Zabel ter direktor najuspešnejše klinike za raka na svetu, uporabljajo hipertermijo pri zdravljenju raka.

Dr. A. Lwoff, sloviti francoski bakteriolog, je opravil vrsto znanstvenih poskusov, ki so pokazali, da je povišana temperatura res super zdravilo, ki lahko pomaga zdraviti “neozdravljive bolezni”.

Različne klinike v Evropi, umetno sprožijo stanje vročine v telesu, kar je pokazalo odlične rezultate pri zdravljenju številnih zdravstvenih problemov – revmatizma, kožnih težav, motenj nespečnosti, artritisa in raka.

Dr. Josef Issels je navedel, da ima umetno izzvana vročina ogromen potencial pri zdravljenju številnih bolezni, vključno z rakom. ” To so besede enega najboljših strokovnjakov za raka na svetu.

Tako, zdaj pa hitim na zajtrk in potem na izlet. Čudovit jesenski dan bo, ko se bomo vsi nekam odpravili, saj danes ni terapij. Nekateri gremo na potep do Munchna, drugi pa na raziskovanje simpatičnega nemškega mesteca Brannenburg. brannenburg

Print Friendly